Skip to content
Focus Recent

PNL propune creşterea alocaţiei pentru copii

PNL anunță că a depus o propunere legislativă pentru creşterea alocaţiei pentru copii, respectiv majorarea cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei.

Prima măsură pe care am propus-o din pachetul de susţinere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativă pe care am depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaţilor. Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil”, a anunțat deputatul PNL Robert Sighiartău.

Liderul liberal mai spune că vine cu această propunere având în vedere că România se află într-un declin demografic.

Astăzi, toţi indicatorii arată că suntem într-un declin demografic, fenomenul fiind chiar îngrijorător. Plecarea masivă a tinerilor spre alte ţări a produs o şi mai mare problemă, pe care o resimţim la toate nivelurile societăţii. Sporirea natalităţii prin diferite măsuri ferme şi concrete trebuie să fie prioritate naţională. Multe ţări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice şi pe termen lung pentru a stimula natalitatea. Este o datorie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generaţii bine pregătite pentru viaţă. Banii alocaţi educaţiei s-au dovedit a fi o investiţie sigură pe termen lung peste tot în lume. Putem performa doar dacă investim mult în educaţia copiilor noştri”, a mai anunțat secretarul general al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.