Skip to content
Ediția de astăzi Ediția de Astăzi Focus Recent

PNL propune simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor de construcții și a certificatului de urbanism

Partidul Național Liberal anunță o serie de priorități legislative, pe care le va promova pe parcursul acestei sesiuni parlamentare. Printre acestea se numără reducerea birocrației, îmbunătățirea educației, dar și măsuri fiscale. La nivel local, în privința reducerii birocrației, viceprimarul Daniel Cîrjan a propus un proiect de CL, care este deja aprobat, prin care peste 20 de documente fiscale pot fi comunicate cetățenilor prin e-mail, aceștia economisind timp și resurse financiare, eliminându-se astfel comunicarea prin poștă a actelor fiscale, pentru cei care doresc acest lucru.

Procedura pentru a beneficia de această opțiune este simplă: cetățeanul depune o singură dată o cerere în scris la registratură care să aibă semnătura sa olografă, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primărie.

Deputatul PNL Florin Roman anunță că liberalii vor insista pe reducerea la jumătate a ministerelor și simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor de construcții și a certificatului de urbanism, respectiv din cele 27 de avize necesare în prezent, să fie eliminate 10.

Pentru companii din mediul privat PNL a impus eliminarea split TVA; transparentizarea companiilor plătitoare de TVA se face prin HG, prin ordin; acordarea posibilității companiilor de a stimula prin salariul 13 și 14 deductibil din impozit; scutirea impozitării profitului reinvestit pentru mijloacele de transport noi; interzicerea societăților cu acțiuni la purtător de a mai participa la licitații din bani publici! Pentru creșterea capacității societății civile, PNL a inițiat proiecte concrete precum: majorarea de la 2% la 3,5% a impozitului pe veniturile persoanelor fizice care poate fi donată pentru ONG-uri; acordarea posibilității, pentru microîntreprinderile care fac sponsorizari către ONG-uri de a beneficia de o reducere cu 20% din impozitul pe profit aferent trimestrului în care se înregistrează cheltuielile”, mai anunță liberalul.

Cu privire la educație, PNL susține cu prioritate dezvoltarea învățământului profesional de tip dual.

În educație, PNL a impus: proiectul After School prin susținerea unui cost minimal suportat de stat; gratuitate pentru elevii și profesorii navetiști; înlocuirea programului “Laptele și cornul”, cu un pachet alimentar diversificat; gratuitate în echivalarea și recunoașterea diplomelor obținute in străinătate; creșterea costului standard/elev. Ca prioritate în învățământ, PNL susține dezvoltarea învățământului profesional de tip dual. În domeniul stimulării forței de muncă, PNL a susținut și impus: sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuza un loc de muncă; scutirea de impozit/contribuții la sanatate în cazul contractelor part-time; acordarea posibilității ca pensionarul de invaliditate să poată cumula pensia cu venituri din activități intelectuale sau culturale”, a mai precizat deputatul liberal.

Citește și Viceprimarul Daniel Cîrjan: Primăria simplifică birocrația în materia documentelor fiscale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.