Skip to content
Focus Recent

PNL și USR au sesizat la CCR legea pentru reorganizarea ANAF

PNL și USR au depus marți, 5 martie, o sesizare la CCR cu privire neconstituționalitatea Legii pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității ANAF.

Liberalii și useriștii susțin că legea pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL x nr. 710/2018),  este neconformă cu o serie de prevederi din Constituția României.

Totodată, în sesizare se arată că legea având ca obiect principal reorganizarea prin divizare ale celor 8 direcții regionale ANAF, este neconstituțională în ansamblu, întrucât a fost adoptată fără stabilirea sursei financiare, cu consecința încălcării art. 111 alin. (1) și art. 138 alin. (5) din Constituție.

Ce prevede proiectul? Că se vor desființa birourile ANAF de la nivel regional și vor fi reînființate cele de la nivel județean. Propunerea a trecut cu 168 de voturi pentru. Împotrivă au votat 101 deputați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.