Skip to content
Ediția de astăzi Recent

PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, dedicată adoptării măsurilor de urgență cerute de președintele Klaus Iohannis.

Capacitatea administrativă a statului român a fost distrusă în ultimii ani de guvernările PSD-ALDE, din cauza numirilor pe bază de carnet de partid și a complicităților infracționale a liderilor coaliției guvernamentale. Plantarea oamenilor fără competențe minimale și a beizadelelor de partid în funcții de conducere trebuie să dispară. Partidul Național Liberal este în divorț definitiv cu astfel de practici și se angajează să readucă meritocrația în funcția publică. În acțiunea politică din ultimii ani, PNL s-a opus cu vehemență, și cu toate instrumentele legale avute la dispoziție, tentativelor de politizare și destructurare a structurilor de siguranță și ordine publică. Am contestat la Curtea Constituțională toate inițiativele nocive ale majorității PSD-ALDE menite să vulnerabilizeze statul de drept, sistemul judiciar și sistemul de apărare a victimelor în fața infractorilor”, a transmis liderul liberalilor.

PNL cere sesiune extraordinară pentru a fi abrogată și legea recursului compensatoriu.

Având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viață și la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de Președintele României, Klaus Iohannis. Dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă. Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituționale de CCR, respingerea OUG privind Codul Administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcției publice. Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituții ale statului precum Ministerul de Interne, care a eșuat în a garanta dreptul la viață, reclamă nu doar demisii din funcții, ci o reconstrucție din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui protofoliu a abandonat funcția după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit și mult prea greu justificat din partea PSD”, a mai declarat liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.