Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

PNL solicită desecretizarea apelurilor prin 112 în cazul tragediei de la Caracal

Serviciul de Telecomunicații Speciale a prezentat înregistrarea apelurilor 112 în cazul tragediei de la Caracal. Însă nu au fost făcute publice, ci au fost prezentate deputaților din Comisia de Apărare și Siguranță Națională în cadrul audierilor care au avut loc luni, 29 iulie.

Au apărut pe surse câteva frânturi. Cei de la PNL solicită desecretizarea acestor apeluri.

Oricât de șocante ar fi aceste înregistrări, ele sunt dovada că adevarul nu poate fi ascuns. Opinia publică din România este mințită în continuare aruncându-se pe piața tot soiul de fake-news-uri, menite să distragă atenția de la incompetența crasă a unor funcționari ai statului. Înregistrările sunt considerate a fi secrete, pentru simplu motiv ca reflecta un adevăr și o emoție, care cu siguranța vor bulversa opinia publica. Nimic nu este mai important decât aflarea adevărului și tragerea la răspundere a vinovaților. Mizeria autorităților, incompetenta lor, indiferenta și cinismul nu pot fi ascunse sub preș. Motivul invocat pentru secretizare este fals, nu are susținere juridică, ci dimpotrivă duce la aflarea adevărului”, a declarat Florin Roman.

Deputatul liberal face și un apel către conducătorii MAI să se abțină de la declarații mincinoase.

Pentru aflarea adevărului și pentru a pune capăt campaniei de manipulare a opiniei publice de către șefii din MAI! Se minte cu nerușinare de la cel mai înalt nivel! În partea publica a ședinței comisiei de apărare, am reușit să stabilim două certitudini:

1. Că polția a mințit atunci când acuza STS că a dat trei adrese greșite. Informația a fost rostogolită în spațiul public de purtătorul de cuvânt al IGP!

2. S-a demonstrat că dispecerul de serviciu al poliției nu a fost în stare să deschidă perimetrul de localizare din cauza incompetenței, decât peste mai bine de o oră!

3. Manipularea constă în aruncarea pe piața a unor informații false, prin care MAI vrea să inducă opiniei publice ideea că “am fost profesioniști, am făcut tot ce se putea, dar era prea târziu”! Cele mai multe minciuni au fost aruncate pe piața, direct sau pe surse, de fostul sef al poliției romane, Chestorul Buda, sau de purtătorul de cuvânt al IGP, de dispecerul de serviciu și mulți alții! Nu, nu ați ajutat deloc acel copil, ci pur și simplu ați dat dovada de incompetenta, cinism și nepăsare! Voi încurcați ancheta penală prin manipulare și minciuna! Sunteți niște penali ordinari!”, a precizat Florin Roman.

Citește și Cazul din Caracal: Cum a decurs discuția dintre polițist și Alexandra: ”Hai, ce vrei? Nu mai ține linia ocupată”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.