Skip to content
Focus Recent

PNL vrea să îl demită pe Liviu Dragnea

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că vor să îl demită pe Liviu Dragnea de la Camera Deputaților. Nu este pentru prima dată când Opoziția încearcă să îl debarce pe Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților. Au mai avut o tentativă în luna decembrie.

Demiterea lui Liviu Dragnea este un obiectiv asumat de PNL, sigur că acuma nu o să batem toba să anunțăm PSD-ul privitor la momentul în care vom demara procedura de demitere dar, cu siguranță, ne vom bate ca să scoatem această pată de pe obrazul Parlamentului României care este reprezentată astăzi de Liviu Dragnea, un infractor condamnat și un individ care face de râs România în lume”, a declarat președintele liberal.

Liviu Dragnea este președintele Camerei Deputaților de la sfârșitul anului 2016. Până acum PSD a deținut majoritatea în Parlament, însă de astăzi, 4 februarie, după ce mai mulți deputați au plecat din PSD structura grupurilor parlamentare s-a modificat. De la 153 de deputați, PSD mai are 141 de deputați.

Pe de altă parte, Raluca Turcan liderul grupului PNL de la Camera Deputaților îl acuză pe Liviu Dragnea că nu respectă regulamentul.

Al doilea subiect la care aș dori să mă refer este cel legat de situația previzibilă, dar dezastroasă la Camera Deputaților, întrucât, azi, după câteva discuții și un document care am văzut că poartă semnătura unor lideri ai formațiunilor politice reprezentate în Parlament, constatăm că și în această sesiune Liviu Dragnea ia pe persoană fizică și confiscă conducerea Camerei Deputaților. Cu toate că PSD-ul a fost decimat, că a pierdut un număr considerabil de parlamentari și, ca atare, ponderea lor în conducerea Camerei Deputaților ar trebui să fie în scădere și să reflecte această decimare pe care a suferit-o PSD-ul, ignoră regulamentul și Constituția și, ca atare, propun o formulă de conducere a Camerei Deputaților care nu are nicio bază legală și nicio legătură cu reprezentarea actuală parlamentară. Partidul Național Liberal nu poate accepta, tolera un asemenea abuz cu care demarează această nouă sesiune parlamentară și, ca atare, va respinge prin vot structura pe care PSD-ALDE o vor propune pentru noua sesiunea care se pregătește să înceapă”, a declarat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.