Skip to content
Recent

Politica pumnului în gură: a început asaltul PSD-iștilor împotriva presei FOTO

A început asaltul PSD-iștilor împotriva presei incomode. Concret: vă prezentăm mai jos felul în care social-democrații vor să închidă gura presei care relatează cât mai exact realitatea de pe teren.

Portalul PSnews.ro este unul dintre site-urile independente, care nu a acceptat de-a lungul timpului niciun fel de compromis care să trădeze interesul superior al cetățeanului.

În aceste condiții, asistăm la un asalt al demnitarilor PSD împotriva jurnaliștilor PSnews.ro, semn că a început dictatura în România.

PSD promovează politica pumnului în gură

Astfel, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a deschis două procese împotriva a doi jurnaliști PSnews.ro, în care îi cere fiecăruia suma de 1.000 de lei: unul în care este vizat redactorul PSnews.ro Răzvan Gheorghe (pe un articol care nu îi aduce un prejudiciu de imagine, așa cum edilul acuză în cererea de chemare în judecată):

-iar altul în care este vizat redactorul PSnews.ro Valentin Busuioc (pe un articol preluat cu citare de la sursa inițială DIGI 24, și care conține dreptul al replică al primarului, în aceleași condiții de vizibilitate):

Pe această cale, PSnews.ro anunță că va expune aceste încercări de intimidare ale primarului Băluță tuturor europarlamentarilor români din Parlamentul European, precum și tuturor structurilor internaționale de protecție a libertății presei (Freedom House, Transparency International, Reporteri fără Frontiere – RSF).

Nu încheiem înainte să îi aducem în atenție primarului Daniel Băluță un articol de lege care protejează libertatea presei și care interzice orice act de intimidare asupra jurnalistului.

Art. 44 din Legea nr. 3/1974 actualizată în 2000:

„Este interzisă exercitarea oricăror presiuni şi acţiuni de intimidare împotriva ziaristului, din partea oricui s-ar manifesta, de natură să-l împiedice în exercitarea profesiunii şi să ştirbească prestigiul său social şi profesional. În îndeplinirea sarcinilor ce-i revin, ziaristul încadrat în activitatea de presă se bucură de protecţia legii”.

În final, menționăm că redacția de știri PSnews.ro își rezervă dreptul de a stopa pe cale legală acțiunea de intimidare a domnului Băluță, așa cum prevede legea. Mai mult, pe această cale, îi solicităm domnului primar Daniel Băluță să ne precizeze dacă, alături de jurnalistul PSNEWS.RO, Valentin Busuioc, a fost dat în judecată și reporterul Digi 24, cel care a relatat știrea inițială. Sau doar PSnews.ro este pe lista de intimidare a domului primar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.