Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Polițiștii de frontieră din Mehedinți au făcut bilanțul activității pe anul 2019

La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți s-a desfăşurat miercuri, 29 ianuarie, şedinţa de “Evaluare a activităţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți, pe anul 2019”.

 Cu această ocazie, în prezenţa chestorui de poliţie Tiberiu Giurea, inspector șef al I.T.P.F. Timișoara, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi a altor instituţii de cooperare, comisarul de poliţie Sorin Coman, şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți, a prezentat rezultatele obţinute în anul 2019.

”Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți a urmărit îndeplinirea atribuţiilor conferite de legislaţia în vigoare, atât în ceea ce priveşte optimizarea supravegherii şi controlului la frontieră, cât şi combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere şi, în special, a migraţiei ilegale.  Activităţile pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere în această perioadă s-au desfăşurat conform prevederilor legale, urmărindu-se permanent executarea misiunilor şi acţiunilor specifice la nivelul exigenţelor actuale, în scopul identificării şi contracarării fenomenului infracţional transfrontalier, dar şi a celorlalte activităţi specifice combaterii infracţionalităţii transfrontaliere”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

În anul 2019, valorile traficului de călători înregistrate în punctele de trecere a frontierei de stat de pe raza judeţului Mehedinţi au fost de aproximativ  1.287.700 de persoane şi 471.700 de mijloace de transport, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare.

În vederea fluidizării traficului, concomitent cu asigurarea unui control eficient al documentelor de călătorie şi al bunurilor transportate de călători, au fost întreprinse măsuri pentru derularea unui control operativ şi civilizat, fiind dispuse suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi creşterea numărului arterelor de control de pe ambele sensuri de intrare/ieşire din ţară, atunci când situaţia a impus-o.

În anul 2019, polițiștii de frontieră mehedințeni au obținut rezultate în combaterea fenomenului infracționalității transfrontaliere, fiind desfășurate 1.244 misiuni proprii și 159 misiuni în cooperare pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la frontiera mehedințeană.

Au fost înregistrate un număr de 248 infracțiuni, cele mai multe fiind cele de fals și uz de fals în înscrisuri și documente și infracțiunile de contrabandă și fraude vamale.

Au fost sancționate contravențional 986 persoane, valoarea aplicată a acestor sancțuni ridicându-se la 194.725 de lei.

În perioada analizată au fost desfășurate 9 acțiuni de salvare de vieți omenești pe fluviul Dunărea și s-au efectuat demersuri în vederea menținerii flotabilității mijloacelor navale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.