Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Polițiștii mehedințeni participă la Rail Action Day

 

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți, Biroului de Ordine Publică și Biroul Rutier, din cadrul Poliției Drobeta Turnu Severin, cât și efectivele Serviciului de Investigații Criminale și a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

În cadrul acțiunii polițiștii mehedințeni au verificat 25 centre de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică și au aplicat  95 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.665 lei.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost constatate 5 infracțiuni fiind reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au efectuat 9 controale în trenuri de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, au fost vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructura critică, având ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității acestuia.

Acțiunea s-a desfășoarat la nivelul Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi în cadrul căreia au participat peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.