Skip to content
Recent

Ponta, din ce în ce mai aproape de ultimul termen al dosarului Rovinari – Turceni

Victor Ponta este din ce în ce mai aproape să afle decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul dosarului Rovinari – Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Fostul premier a fost audiat la ICCJ vineri, instanța stabilind ultimul termen pe 27 februarie, când vor avea loc dezbaterile finale, după cum informează Agerpres.ro. Senatorul Dan Șova, trimis în judecată în același dosar, a cerut prin intermediul avocatului ca ședința să nu fie publică, însă cererea i-a fost respinsă, mai ales că Victor Ponta a fost de acord cu participarea jurnaliştilor la proces.

Victor Ponta a răspuns la întrebări în legătură cu împrejurările în care a intrat în posesia unui autoturism Mitsubishi şi contractele încheiate cu casa de avocatură a fostului senator, precum și despre acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală. Fostul șef al Executivului a afirmat că nu înțelege fapta de care este acuzat de DNA.

„Prin raportul de expertiză întocmit la urmărirea penală s-a stabilit că am plătit la timp toate taxele şi impozitele aferente sumelor primite prin convenţia de conlucrare încheiată cu SCA ‘Şova şi Asociaţii’, iar ANAF nu s-a constituit parte civilă împotriva mea, pentru că nu s-a constatat un prejudiciu. În urma controlului ANAF din 2011, s-a constatat că toate facturile emise în baza convenţiei de conlucrare au fost înregistrate în contabilitate şi s-au plătit taxele şi impozitele aferente acestora. Atâta timp cât am plătit toate taxele şi impozitele nu reuşesc să înţeleg care a fost implicarea mea în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat Ponta.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.