Skip to content
Administrație locală Recent

Prefectul Cristinel Pavel solicită conducerii spitalului județean să remedieze neregulile

Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel solicită conducerii Spitalului Județean de Urgență să remedieze neregulile având în vedere că au apărut informații că nu deține autorizație de securitate la incendiu.
Atrag atenția managerului Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin să ia toate măsurile necesare pentru remedierea neregulilor existente în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Cel mai mare spital din județul nostru nu are autorizație de securitate la incendiu, iar spitalul nu face nimic pentru a intra în legalitate. Consiliul Județean Mehedinți trebuie să sprijine și să aloce urgent fondurile necesare. Am văzut că invocă un proiect de modernizare pe fonduri europene, dar eligibilitatea acestuia este incertă. Ori siguranța pacienților care se internează aici trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru forul județean”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL.
În urma controlului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, demarat în luna noiembrie 2020 după incendiul izbucnit la secția ATI Covid a Spitalului Județean Neamț, s-au constatat mai multe nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor.
Spitalul județean nu avea la data efectuării controlului autorizație de securitate la incendiu, dar nici nu a întreprins nimic de atunci pentru obținerea acestui document.
Potrivit unui raport al ISU ”Drobeta”, Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin nu a asigurat montarea iluminatului de securitate pentru evacuare, iar exploatarea instalației electrice se face fără respectarea reglementărilor tehnice (la secția ATI Covid Pavilion 700 paturi au fost găsite circuite suprasolicitate ca urmare a racordării mai multor consumatori, conductor neprotejați împotriva loviturilor mecanice, lipsă capace doze derivație).
ISU ”Drobeta” va demara începând cu data de 2 februarie 2020 un amplu control la toate unitățile spitalicești din județul Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.