Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

VIDEO Prefectul de Mehedinți dă de pământ cu managerul Spitalului Județean Mehedinți

Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, i-a cerut explicații astăzi managerul Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, după ce acesta a declarat recent că nu poate asigura materialele necesare în cazul epidemiei cu Coronavirus din cauză că ar avea conturile blocate.

”În loc să se preocupe de problemele pe care le au acolo, de respectarea normelor sanitare, de a avea o situație cât mai bună în ceea ce privește tratamentul bolnavilor, a asigurării unei hrane corespunzătoare pacienților, ei au intrat în politică. Se ocupă de organizarea de conferințe de presă în care vor să inducă o stare de panică în rândul populației județului nostru. Cred că au fost sfătuiți prost și scoși în față de către alții care sunt vinovați pentru crearea acestei situații”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Managerul spitalului a avut alături în conferința de presă pe directorul financiar contabil și directorul medical, Delia Mazilu, soția senatorului PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu.

În timp ce aceștia au declarat că nu au bani necesari pentru a cumpăra medicamente sau materiale necesare în intervențiile de coronavirus, în conturile spitalului există în momentul de față peste 7 milioane de lei. Mai exact, de la începutul anului, spitalul a primit 39 de milioane de lei (25 de milioane de lei de la CJAS și 4 milioane de lei de la DSP), din care a cheltuit 32 de milioane de lei.

Practic, Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin își asigură fondurile din patru surse. Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean Mehedinți și venituri proprii.

Spitalul Județean Mehedinți nu are conturile blocate, singura problemă existentă este la Consiliul Județean Mehedinți unde Finanțele Publice Mehedinți a dispus sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și cu transferuri considerabile până când această instituție nu va adopta un nou buget, din care să fie eliminate neregulile sesizate de prefect.

Managerul Spitalului Județean Mehedinți, Ionuț Șerban, a fost numit în funcția de manager la spital de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la începutul lunii octombrie 2019, până la acea dată fiind șeful său de cabinet.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.