Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Prefectul de Mehedinți l-a lăsat fără buget pe Aladin Gigi Georgescu

Deși a fost avertizat de prefect să respecte legea și la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020, să aloce de la bugetul propriu sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu a decis să-și ”umfle puțin mușchii”.

Nu doar că a lăsat DGASPC Mehedinți fără banii necesari funcționării, dar în mod discreționar Aladin Georgescu a alocat sume importante unor instituții de cultură din subordinea sa.

Concret, Consiliul Județean Mehedinți avea obligația ca la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020 să aloce de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți.

În urma exercitării controlului legalității actelor administrative, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a constatat faptul că această hotărâre a fost adoptată netemeinic, nelegal și fără a ține seama de exigențele asigurării cheltuielilor de funcționare a subordonatelor Consiliului Județean Mehedinți.

Așa se face că prefectul de Mehedinți a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

”Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți”, spune prefectul Cristinel Pavel.

De asemenea, proiectul de hotărâre, avizele și modul în care acesta a fost adoptat încalcă normele procedurale statuate de Codul administrativ, precum și cele de tehnică legislativă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.