Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Prefectul Județului Mehedinți anunță că au început controalele în secțiile ATI

Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel anunță că începând de luni, 16  noiembrie, echipe mixte ale Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți desfășoară controale în toate secțiile de terapie intensivă pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Aceste verificări s-au dispus la nivel național, în urma tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Voi urmări cu atenție aceste verificări mai ales că modelul PSD de la Neamț, cu managerii spitalului schimbați foarte des, în funcție de interesele politice ale președintelui Consiliului Județean, s-a întâmplat și la Spitalul Județean de Urgență din județul nostru. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți vor verifica respectarea condițiilor igienico-sanitare, dotarea cu aparatură și încadrarea personalului medical în aceste secții. În județul Mehedinți vor fi verificate Spitalul Județean de Urgență, Spitalul Căi Ferate din Drobeta Turnu Severin, Spitalul Municipal Orșova și Spitalul Orășenesc Baia de Aramă”, a anunțat prefectul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică, 15 noiembrie, că în toată țara se va face o evaluare privind toate instalațiile de alimentare cu gaze pentru secțiile de terapie intensivă.

”La întâlnirile de lucru pe care le-am avut astăzi am solicitat ca echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică, respectiv inspecția sanitară, și ale Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență, respectiv pompierii, să efectueze, începând de mâine, o evaluare privind toate instalațiile de alimentare cu gaze pentru secțiile de terapie intensivă. Va fi verificată și conformitatea acestora, pentru a asigura siguranța pacienților și a cadrelor medicale în cadrul secțiilor de terapie intensivă. De asemenea, am solicitat susținerea, cu toată puterea, a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamț. Atât criminaliștii din cadrul Institutului de Criminalistică, cât și din cadrul Poliției, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și alți specialiști, am cerut să se implice cu toată expertiza și capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului și pentru a stabili cu precizie responsabilitățile, astfel încât cei vinovați să poată să fie trași la răspundere”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.