Skip to content
Administrație locală

Prefectul Pavel îl somează pe Aladin Georgescu să plătească salariile celor de la Protecția Copilului

Prefectul Cristinel Pavel îl somează pe președintele CJ Mehedinți Aladin Gigi Georgescu să achite urgent salariile restante ale angajaților de la DGASPC Mehedinți.
”În momentul de față, în contul de execuție al Consiliului Județean Mehedinți, la secțiunea cheltuieli de funcționare, există suma de 4.350.000 lei, deci bani suficienți pentru achitarea salariilor restante. De aceea, îi solicit să convoace imediat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Mehedinți pentru alocarea sumelor necesare DGASPC Mehedinți, printr-o rectificare de buget. Este o bătaie de joc la adresa acestor oameni să ai fonduri suficiente în cont și să îi lași fără banii care li se cuvin, aruncând în schimb vina pe Guvernul României. S-a bătut cu cărămida în piept săptămâna trecută că la rectificarea de buget achită salariile angajaților din această instituție aflată în subordinea sa. În realitate, a mințit cu nerușinare, alocând doar suma de 420.000 lei pentru plata salariilor lunii septembrie pentru aparatul de specialitate, adică cei aproximativ 100 de salariați de la ”centru”, iar restul de aproximativ 800 de angajați au fost lăsați de izbeliște”, a declarat prefectul.
Cristinel Pavel anunță că va solicita urgent instituțiilor abilitate ale statului un amplu control, atât la Consiliul Județean Mehedinți, cât și la DGASPC Mehedinți.
În mod discreționar, la această rectificare de buget, Aladin Gigi Georgescu a suplimentat bugetul celorlalte instituții din subordinea sa, cum ar fi de exemplu Muzeul Regiunii Porților de Fier ori Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, cu sumele necesare pentru plata salariilor lunii octombrie pentru toți angajații. Voi solicita urgent instituțiilor abilitate ale statului un amplu control, atât la Consiliul Județean Mehedinți, cât și la DGASPC Mehedinți pentru a se face lumină în privința modului cum sunt alocate și cheltuite fondurile publice”, a mai explicat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.