Skip to content
Recent Social

Prefectul și președintele CJ Mehedinți dau asigurări că în județ gripa este ținută sub control

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că în ceea ce privește gripa în județul Mehedinți situația este sub control.

În acest context, în ceea ce privește gripa, în județul Mehedinți situația este sub control, fiind înregistrate în prezent patru cazuri care au necesitat spitalizare, persoanele respective fiind acum izolate la domiciliu, în afara oricărui pericol. Situația nu este gravă în județul Mehedinți datorită faptului că vaccinarea s-a desfășurat corespunzător în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăvire. Datele au fost prezentate de conducerea Direcției de Sănătate Publică Mehedinți care a arătat că în unitățile de învățământ triajul se desfășoară conform protocolului, copiii depistați cu simptomele gripei fiind trimiși la medicul de familie”, a declarat Georgescu în urma participării la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), întrunită de prefectul Nicolae Drăghiea.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat miercuri faptul că în România avem epidemie de gripă și până în prezent au decedat 54 de persoane din cauza bolii.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și depre activitatea CJSU a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în ultima parte a anului 2018, s-a prezentat o analiză privind funcționarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare în Drobeta-Turnu Severin, s-au făcut recomandări privind protejarea biodiversității în județ și s-a discutat despre efectele nevaccinării populației și pericolul contactării bolilor contagioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.