Skip to content
Administrație locală

Prefectul și subprefecții de Mehedinți au depus jurământul

După modificarea Codului Administrativ prefecții și subprefecții au fost eliberați din funcție și renumiți. În județul Mehedinți a fost numit un al subprefect Claudiu Chiriac, dar au redepus jurământul prefectul Cristinel Pavel și Doina Dobre.
Vreau să mulțumesc Guvernului României, Organizației Județene a Partidului Național Liberal Mehedinți și președintelui acesteia, domnul ministru Virgil Popescu, pentru încrederea acordată. De asemenea, vreau să le multumesc mehedințenilor pentru că mi-au fost alături în ultimul an în lupta pe care am dus-o împreună împotriva acestui virus. În felul acesta am putut să ținem sub control această epidemie și numărul cazurilor de îmbolnăviri să nu explodeze în județul nostru. Sigur, în continuare rămânem în prima linie în lupta cu acest virus pentru că situația nu s-a stabilizat. Am fost o echipă bine sudată aici la Prefectură și am avut un sprijin important în colegii mei liberali, subprefecții Doina Dobre și Octavian Tuțu, cărora, de asemenea, vreau să le mulțumesc pentru buna colaborare”, a declarat Cristinel Pavel.
Cu ocazia depunerii jurământului ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode le-a transmis că au datoria să egheze la respectarea legii și în același timp să acționeze ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României.
Prefecții și subprefecții numiți în ședința de Guvern din 3 martie au depus azi jurământul la învestirea în funcție. În mesajul pe care l-am transmis noilor prefecți si subprefecți, cu ocazia ceremoniei de învestire, am subliniat imensa responsabilitate care vine odată cu numirea în această funcție. Cei care începând de astăzi ocupă aceste demnități au o datorie foarte importantă: să vegheze la respectarea legii si în același timp să acționeze ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României. Ne aflăm în continuare în stare de alertă, de aceea rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare, în informarea corectă și promptă a cetățenilor și, nu în ultimul rând, în îndeplinirea funcției de reprezentare a Guvernului României în teritoriu. Aștept de la noii reprezentanți ai Executivului în teritoriu implicare totală, o bună coordonare cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor și asumarea deplină a rolului constituțional ce le revine. Anul trecut a fost, fără îndoială, cel mai mai greu an din istoria Instituției Prefectului, efortul instituțional pentru limitarea efectelor pandemiei Sars-Cov-2 fiind unul susținut. Le-am mulțumit astfel prefecților si subprefecților care și-au încheiat mandatele pentru munca depusă si, totodată, am accentuat nevoie unei implicări active din partea celor noi pentru îndeplinirea cu onoare si responsabilitate a misiunilor viitoare care nu sunt deloc ușoare”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.