Skip to content
Ediția de astăzi

Premieră: Parlamentarii vor vota electronic de la distanță

Parlamentarii vor vota joi, de la ora 12.00, prin sistemul de vot electronic de la distanță încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020.

Joi, 18 martie 2020, începând cu ora 16.00, a fost efectuată cu succes o sesiune de acomodare cu sistemul de vot electronic la distanţă, configurat în concordanţă cu noile prevederi ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ședinţa comună on-line a Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, 19 martie, consacrată încuviinţării stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020, va începe la ora 12.00”, anunță cei de la Camera Deputaților.

Preşedinţii celor două Camere vor fi prezenţi în sala de plen a Camerei Deputaţilor, iar exercitarea votului se va desfăşura prin intermediul unei aplicaţii care va fi accesibilă parlamentarilor, numele de utilizator şi parola fiind securizate şi comunicate individual fiecăruia dintre aceştia prin SMS.

Preşedintele de şedinţă va deschide şedinţa din sala de plen şi va anunţa începerea procedurii de vot electronic la distanţă. Din acest moment, timp de minimum cinci minute, fiecare parlamentar îşi va putea exprima opţiunea de vot prin acţionarea unuia dintre butoanele: ”DA”, ”NU”, ”AB” (abţinere) şi ”NU VOTEZ”. În cazul în care parlamentarul nu va apăsa niciunul dintre butoanele enumerate anterior, el va fi considerat absent de la votul respectiv.

Rezultatul este contorizat sub fiecare buton de vot. La încheierea votului, pe ecranul dispozitivului de vot va fi afişat textul ”Vot oprit”.

După finalizarea şedinţei, rezultatele voturilor exprimate de fiecare parlamentar vor fi afişate pe site-urilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.