Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare dacă se ajunge la 5 milioane de români vaccinați

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți 4  mai, că vor fi luate în calcul noi măsuri de relaxare, dacă la data de 1 iunie se ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate.

Ceea ce am făcut până acum, am făcut bine. Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut efecte. Este clar că în orașe mari am avut un ritm puternic de vaccinare, ceea ce este bine. Dacă atingem 5 milioane până la 1 iunie, vom putea să redeschidem mai mult lucrurile. Vom putea sta fără mască pe plajă, la drumeție, la munte. Putem vorbi de restaurante la interior cu capacitate sută la sută cu persoane vaccinate. Deocamdată nu se poate vorbi de renunțarea la mască la exterior, poate de la 1 august” a declarat premierul

Florin Cîțu a mai spus că s-ar putea lua în calcul și reluarea evenimentelor private.

Am spus, evenimente private, ne gândim, dar doar cu persoane vaccinate. Încă nu avem o formulă, dar sunt lucruri pe care le avem pe masă, scenarii pe care le vom pune pe masă Comitetului interministerial şi apoi le vom dezbate cu operatorii economici, cu Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne. Eu m-am uitat ce a făcut şi Israelul, de exemplu, când au avut o rată de vaccinare de peste 30% au existat facilităţi pentru persoanele vaccinate şi au existat penalităţi pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că Germania se mişcă în aceeaşi direcţie în acest moment. Vom avea, aşa cum v-am obişnuit, România va alege o cale bună pentru toţi cetăţenii. Aţi văzut că nu am avut economia închisă, lucrurile au mers bine în continuare, deci, vom găsi o cale bună pentru noi.”, a mai declarat prim – ministrul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.