Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Premierul Florin Cîțu: Nu propunem nicio reducere de venituri în sectorul bugetar, ca să fie foarte clar

Prim – ministrul Florin Cîțu a dat asigurări că Memorandul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar, ca să fie foarte clar.

Vreau să le mulțumesc colegilor pentru că au venit la ședința de guvern și au înțeles – după ce au spus că nu vin la ședința de guvern -, că e mai important să avem grijă de treburile României în acest moment; trecem printr-o pandemie, România trece printr-o perioadă dificilă și e important ca toți să fim aici, pentru români. În ședință de guvern, așa cum am anunțat, au fost aprobate câteva acte normative importante, am să menționez câteva dintre ele, dar, la început, aș vrea să demontez o informație falsă apărută în spațiul public: memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar, ca să fie foarte clar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public, prin acest memorandum. Deci, trebuie demontată din start această informație”, a precizat premierul.

În ședința de Guvern au mai fost adoptate o serie de acte normative importante.

Alte acte normative aprobate. Era nevoie de ordonanță de urgență pentru planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Este un plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană, pentru cumpărarea certificatelor verzi. Dacă acestea nu erau cumpărate, ar fi fost probleme acolo; am găsit și un mecanism de finanțare, a trecut și această ordonanță. În același timp, era foarte important să aprobăm memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania BioNTech-Pfizer, pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opționale de vaccin. Am aprobat și acest memorandum. Prin acest memorandum, 300.000 de doze vin mai repede în România; sunt doze care vin deja din trimestrul II al anului 2021. Și, în același timp, am mai avut pe ordinea de zi modificările la Legea 55, proiectul de lege care merge în Parlamentul României. Este vorba de acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislația în vigoare – știți foarte bine despre cine este vorba – pot să fie închiși, pe o perioadă scurtă la început și, după aceea, pe o perioadă mai lungă. Este nevoie de efortul tuturor în această perioadă. Doamna ministru Turcan va prezenta acte normative ale Ministerului Muncii, sunt câteva idei bune”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.