Skip to content
Recent

Premierul Florin Cîțu: Vești extraordinare din economie: 13% creștere economică

Prim – ministrul Florin Cîțu a anunțat o creștere economică de 13%.

Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie: 13% creștere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economia României, dar și economiile altor state au fost închise în această luptă, iar în acel moment nu aveam soluția pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul. În 2020, pentru a salva economia, am propus o serie de măsuri, precum IMM Invest, reeșalonarea datoriilor, amânarea plății impozitelor, amânarea plății ratelor la bancă și așa mai departe. Şi după cum foarte bine vă aduceți aminte, am fost singurul optimist. Deși nimeni nu avea încredere, am promis că economia României va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu și am reușit. Dar pentru asta vă mulțumesc vouă, dragi români. Nu aș fi reușit fără voi. Adevărații eroi sunteți voi! Cifrele arată că economia României a depășit criza economică în doar un an, fiind cea mai rapidă revenire economică pe care a avut-o România după o astfel de criză. Cred că ultima dată a fost acum o sută de ani. Iar pentru perioada următoare îmi doresc două lucruri: predictibilitate și stabilitate în viața economică”, a declarat premierul.

Totodată, Florin Cîțu a explicat că 13,6% este o cifră pe care cu toții trebuie să o ținem minte, deoarece reprezintă creșterea economică din trimestrul II, anul acesta.

”Indiferent de comentariile unora în spațiul public, această cifră atestă că mi-am făcut foarte bine treaba: anul trecut din funcția de ministru al finanțelor, anul acesta ca prim-ministru. Am spus-o și o repet ori de câte ori este nevoie: guvernarea României nu este afectată de campania internă din PNL. Pentru mine, întotdeauna interesul românilor este cel mai important. Atunci când alții aleg să discrediteze, să distrugă, să minimalizeze, eu aleg să construiesc. De ce insist atât de mult pe această temă? Deoarece guvernul pe care îl conduc a schimbat paradigma folosită în guvernele anterioare timp de 30 de ani. E simplu, am spus-o și o repet: întâi investim, apoi avem creștere economică și după aceea rezultatele sunt împărțite tuturor românilor prin mecanismele economiei de piață și nu pe criterii politice. Obiectivul nostru este ca România să devină o destinație pentru investițiile cu valoare adăugată mare. Acest lucru este posibil doar cu o forță de muncă bine educată, dar și bine plătită. Asta ne-am dorit pentru țara noastră și asta se întâmplă acum. Dragi români, actualul Guvern a dus România într-o nouă etapă de dezvoltare, în care statul este partenerul sectorului privat, își plătește facturile la timp, iar banul public nu mai este irosit, este investit eficient, proprietatea privată este sfântă, antreprenorul este un erou și performanța este recunoscută atât în mediul privat, cât și în sectorul public. Şi acesta este doar începutul. Vă rog să mai ţineţi minte un lucru: este posibil anul acesta, da, este posibilă o creștere economică din două cifre. De fiecare dată când am promis, de fiecare dată am făcut. Vă promit și acum că până în 2024 voi face toate reformele pe care mi le-am asumat, atunci când nimeni nu avea curaj. Va fi o provocare să facem România mai competitivă la nivel regional, dar este obiectivul nostru pentru viitorul țării noastre, obiectivul meu. În concluzie, îmi doresc să rămâneți alături de mine optimiști. Este o încurajare atât pentru mine, cât și pentru voi. Când nimeni nu mai avea nicio speranță și toți eram înconjurați de scenarii sumbre, această guvernare a găsit și a pus în aplicare soluții reale pentru menținerea locurilor de muncă, asigurarea de capital de lucru și investiții. Voi continua cu această abordare și voi demonstra românilor că pot avea încredere în mine, atunci când vorbim despre responsabilitate şi performanță în actul guvernării”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.