Skip to content
Ediția de astăzi VIDEO

Premierul Ludovic Orban: Obiectivul nostru este de a crește capacitatea de testare la peste 2.000 de teste pe zi

Premierul Ludovic Orban a anunțat că obiectivul Guvernului este de creștere a capacității de testare la aproape 2500 de teste pe zi.

Obiectivul nostru este de a crește capacitatea de testare la peste 2.000 de teste, chiar cu tendință de a ajunge la 2500 de teste pe zi și, de asemenea, această capacitate de testare să crească în continuare. Suntem în proceduri, vă repet, nu numai entitățile la nivel național, ci și spitalele județene, o să dăm dreptul spitalelor județene să facă achiziții directe. Altor entități care au posibilitatea să facă aceste achiziții, de asemenea, să facă achizițiile directe pentru că este vital ca un număr cât mai mare de posibili contractori de astfel de PCR-uri și de kituri de testare să aibă posibilitatea să facă contracte”, a declarat premierul României.

Ludovic Orban a dat detalii legate și de acțiunile de voluntariat prin care pot fi ajutați cei izolați.

În ceea ce priveşte voluntariatul, recomand, dacă vor să se implice, persoanele cele mai vulnerabile astăzi şi care au nevoie de cel mai mare ajutor sunt persoanele în vârstă, persoanele izolate la domiciliu care nu au venituri şi care au nevoie de susţinere. Pentru a putea cunoaşte lista acestor persoane, cel mai bine e să ia legătura cu primăria, cu administraţia locală, pentru că administraţia locală, tot conform Ordonanţei Militare 2, are obligaţia de a identifica aceste persoane care sunt în situaţii vulnerabile şi de a susţine aceste persoane, şi pot să livreze diferite alimente, orice alte categorii de produse către aceste persoane vulnerabile sau către persoane în vârstă care, de asemenea, au nivel de mobilitate scăzut, nu au rude apropiate care să le facă achiziţia de produse şi pot să le livreze, evident, fără să intre în contact direct cu persoanele respective” a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.