Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Ludovic Orban pregătește un plan de relansare a economiei

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în ședința pe care a avut-o marți seara cu liderii liberali, că pregătește un plan de relansare a economiei după criza generată de epidemia de coronavirus.

Surse liberale au declarat pentru PSnews.ro că măsurile Guvernului ar urma să fie făcute publice pe 1 mai. Ludovic Orban nu a oferită, însă, detalii cu privire la acest pachet de măsuri economice, potrivit PSNews.ro

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni faptul că Guvernul nu va trebui să facă doar o simplă rectificare la buget, ci și să reevalueze veniturile care sunt în scădere, respectiv cheltuielile care tot cresc, pentru a se putea acoperi nevoia de bani pentru domeniul Sănătății. Criza economică, spunea el, va genera „o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar”.

Am discutat o chestiune extrem de importantă în a doua parte a ședinței, mai exact pregătirea pentru rectificarea bugetară. Aici lucrurile stau foarte serios și nu pot să nu spun câteva lucruri.

Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite.

În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului. Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public.”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.