Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Orban, angajament ferm: Sub nicio formă nu vom avea criză economică

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă ne putem aștepta la o nouă criză economică a răspuns tranșant: ”Sub nicio formă!”

Sub nicio formă! Dimpotrivă, eu sper ca măsurile noastre, chiar dacă nu imediat, să ducă la o creștere economică, să ducă la o mai bună aranjare a situației economice”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul a făcut un anunț legat și de pensii.

Vom forma anul viitor un grup de experți astfel încât să analizăm cu foarte mare seriozitate sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung, plecând de la tendințele demografice, de la tendințele de evoluție pe piața muncii, obiectivele pe care trebuie să el aibă un sistem de pensii și evident, să facem o analiză comparativă a celor mai eficiente sisteme de pensii. Evident, această analiză trebuie să identifice și inegalitățile, discriminările care există în sistem și să genereze cu adevărat un fundament solid pentru modificarea legii pensiilor, care să fie în beneficiul pensionarilor și să facă dreptate celor care merită după o viață activă să beneficieze de venituri decente la pensii”, a declarat liderul PNL pentru RTV citat de EVZ.

Premierul a mai spus că este un susținător al generalizării principiului contributivității

Eu sunt mai degrabă susținător al generalizării principiului contributivității. Acesta este cel mai corect principiu – adică omul cât plătește contribuție, această contribuție pe care o plătește, să stea la baza calculului cuantumului de pensie de care beneficiază (…) Pensia militară, cum e în toate țările NATO, militarii primesc pensie de serviciu. După ce se pensionează, vor fi oricând chemați și beneficiază toată viața de o pensie de serviciu. Cadrele militare au o anumită justificare. Părerea mea este că trebuie să existe un sistem de pensii care să aibă la bază cel mai just principiu, cel al contributivității”, a declarat premierul pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.