Skip to content
Administrație locală

Premierul Orban s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Comunelor din România

Premierul Ludovic Orban a avut luni, 25 noiembrie, o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, cărora le-a transmis că rectificarea bugetului va avea criterii obiective de alocare a resurselor către comunitățile locale

În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunitățile locale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Care sunt criteriile?

Ø Asigurarea cofinanțării necesare pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene;

Ø Alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități și a celor de care beneficiază însoțitorii acestor persoane;

Ø Acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcționarea serviciilor curente oferite cetățenilor de către administrația locală.

O altă temă adusă în discuție de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase pe care reprezentanții administrației trebuie să le parcurgă în pregătirea și implementare proiectelor de dezvoltare locală.

În acest context, șeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative și informatizarea activității administrației, astfel încât implementarea investițiilor să fie susținută inclusiv prin reducerea numărului de avize și prin digitalizarea activităților.

Totodată, primul-ministru a reiterat angajamentul de a se consulta cu structurile asociative ale administrației locale asupra reglementărilor care privesc activitatea acestora.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, șeful cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.