Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul României, la raport în Parlament! Ciolacu a criticat în termeni duri Guvernul PNL

Premierul Ludovic Orban a fost prezent la raport, la Camera Deputaților, la ”Ora Premierului”. Cu această ocazie, Guvernul PNL a fost criticat în termeni duri de parlamentarii din Opoziție.

Premierul a explicat că toate măsurile care au fost luate pentru limitarea pandemiei au avut ca scop protejarea vieţii şi sănătăţii populaţiei.

Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poţi să te faci că nu vezi şi să nu iei măsuri care să protejeze viaţa şi sănătatea oamenilor. Cu toate astea, măsurile pe care le luăm şi pe care le folosiţi cu scop electoral sunt dictate de obligaţia noastră de a apăra sănătatea oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poţi să te faci că nu vezi şi să nu iei măsuri care să protejeze viaţa şi sănătatea oamenilor”, a afirmat Orban.

În replică, președintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis premierului că este în fruntea unui Guvern incompetent.

L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să le spună românilor ce planuri are cu bugetul pe anul viitor. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul său va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România, în loc să se asigure că în vremurile grele cei bogaţi îşi plătesc corect taxele. Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare, vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ce a mai rămas de preţ în patrimoniului statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu – să taie salariile şi să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie„, a declarat Ciolacu.

Orban a spus că Guvernul nu are obligaţia de a prezenta Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat în faţa Parlamentului spre dezbatere, întrucât este un an electoral, dar „suntem în procedurile legale de întocmire a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat.

„În ceea ce priveşte reglementările legale, aici lucrurile sunt clare, an electoral, cum este anul 2020, sigur că unii dintre dumneavoastră nu vor ca alegerile să se organizeze în data de 6 decembrie, cu toate astea alegerile parlamentare sunt programate să se desfăşoare în data de 6 decembrie. Deci sunt în an electoral, iar obligaţia de depunere a Legii bugetului de stat este aceea ca Guvernul să depună proiectul de lege al bugetului de stat în termen de 15 zile de la învestirea noului Guvern. Ca atare, sincer, sunt un pic nedumerit privitor la această chemare în faţa Camerei Deputaţilor, cu toate astea respect instituţia Parlamentului, m-am prezentat şi vă spun că, chiar dacă actualul guvern nu are obligaţia de a prezenta Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat în faţa Parlamentului spre dezbatere întrucât suntem într-un an electoral, noi suntem în procedurile legale de întocmire a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat„, a declarat Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.