Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Preot fals prins în flagrant în Mehedinți

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în flagrant un bărbat de 38 ani, îmbrăcat în haine ce prezentau însemnele personalului clerical, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt din lacașuri de cult.

Cu ocazia verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că bărbatul este din municipiul Blaj, judeţul Alba și nu figurează în evidenţele Episcopiei Severinului si Strehaiei sau ale Mânăstirii Pâtrunsa, judeţul Vîlcea (de unde se recomanda că aparține), ca fiind preot sau personal clerical.

De asemenea, extinzând cercetările s-a stabilit că acesta, în zilele de 15 şi 16 noiembrie a.c., s-a prezentat la două lăcașe de cult din județul Mehedinți, purtând însemnele personalului clerical, unde, sub pretextul că este preot şi profitând de neatenţia personalului administrativ, a sustras diferite sume de bani, rezultate din încasări sau donaţii.

Prejudiciul cauzat și estimat inițial este de 2.000 lei.

Faţă de persoana în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.