Skip to content
Administrație locală Recent

Președintele CJ Mehedinți promite că vin banii pentru reabilitarea UPU Mehedinți

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că speră ca în maxim o lună să fie acordați banii pentru reabilitarea, extinderea și dotare U.P.U. a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

”Consiliul Județean Mehedinți a primit vineri, vizita de precontractare a reprezentanților Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia în cazul proiectului “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”. Astfel, reprezentanții ADR S-V Oltenia au verificat documente și au efectuat o vizită și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. În urma acestei vizite, avem convingerea că în aproximativ o lună vom semna contractul de finanțare, în valoare de 9,6 milioane lei. Noi suntem pregătiți deja cu documentele tehnico – financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție”, a anunțat președintele PSD Mehedinți.

Dacă vor fi alocați banii se va construi o nouă clădire și se va construi un helioport.

Proiectul depus pe Programul Operațional Regional cuprinde:

  • Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent;
  • Amenajarea suprafețelor adiacente;
  • Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.