Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele Iohannis, atac la adresa PSD: Politica nu se mai poate face așa urmărind doar mizele mărunte de partid

Președintele României Klaus Iohannis a atacat din nou Partidul Social Democrat pentru acțiunile politice prin care pun în pericol stabilitatea țării.

Sunt însă unii care, în loc să fie parte a acestui imens efort de construcție, încearcă doar să saboteze și să pună piedici. Mă refer, desigur, la Partidul Social Democrat. Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de mai multe zeci de minute, s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite. Cu alte cuvinte, chiar cei care au inițiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înaintea alegerilor parlamentare la termen. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD-ului, care pur și simplu nu-și poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politic nu pentru cetățeni, ci doar pentru propriii membri?”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis le-a mulțumit parlamentarilor care nu au girat moțiunea de cenzură.

”Eu mulțumesc tuturor formațiunilor parlamentare care au înțeles gravitatea momentului pe care îl traversează țara noastră și nu s-au alăturat unor interese strict electorale. Sper ca pesediștii să ia foarte în serios această lecție și să înțeleagă că, în România, politica nu se mai poate face așa cum continuă ei să o facă de ani de zile, urmărind doar mizele mărunte de partid. Unii lideri ai PSD continuă să inducă ideea unei noi moțiuni de cenzură, care să fie depusă în următoarea perioadă. Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună astfel în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19! Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacții în lanț, care ne-au arătat mai clar decât oricând eșecul instituțional al acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani și care a fost patentat de PSD. Acum s-a putut vedea diferența dintre oamenii politici dispuși să își asume cu responsabilitate gestionarea unui moment extrem de dificil și politicienii fără soluții, care alimentează știri false și suspiciuni, făcând astfel foarte mult rău propriilor cetățeni. România trebuie să intre într-o etapă de dezvoltare accentuată și să lase în urmă practicile nefaste ale trecutului”, a mai transmis președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.