Skip to content
Ediția de Astăzi Recent VIDEO

Președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu liberalii: Celor din PNL le-am spus să meargă între oameni

Președintele Klaus Iohannis, președintele PPE Joseph Daul și secretarul general al PPE Antonio Lopez au participat miercuri, 8 mai, la ședința BEX a PNL, care s-a organizat la Sibiu, cu ocazia desfășurării summit-ului.

După ședință, președintele României a susținut o declarație de presă prin care a subliniat importanța evenimentului care se organizează în aceste zile la Sibiu.

Am participat aici la întâlnirea conducerii PNL cu conducerea Partidului Popularilor Europeni, o întâlnire foarte importantă în pregătirea Summitului de mâine. Și de asta am venit, fiindcă am vrut să spun colegilor câte ceva despre importanța Summitului de la Sibiu. Mâine, capitala Europei va fi în România! Mâine, Europa vine în România, la Sibiu! Acest Summit trebuie înțeles foarte bine, și importanța lui pentru România, și pentru români. Europa vine în România, Europa vine la români și acest Summit nu trebuie văzut ca și un eveniment singular, izolat de restul. Acest summit trebuie văzut într-un context mai larg, în contextul european, în contextul alegerilor europene. Acest summit – și asta le-am spus celor din PNL și din PPE – acest Summit este important pentru români, fiindcă le dovedește că România contează în Europa, românii contează în Europa, votul românilor contează nu numai în România, ci în Europa”, a declarat președintele României.

Totodată, șeful statului a precizat că le-a cerut liberalilor să se ducă să facă campanie printre oameni, pe teren.

Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni. Este campanie electorală și această campanie nu este doar așa. Sunt politicieni, știu, în România, care spun „ah, nu prea contează aceste europarlamentare, nu prea contează referendumul”. Ba contează! Tocmai din cauza lor contează mai mult! Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România”, a mai declarat președintele României.

Klaus Iohannis a atacat din nou guvernare eșuată a celor de la PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic. Ba, dimpotrivă, au atacat statul de drept, au atacat independența justiției, au reușit să arate lumii, să arate Europei, o față urâtă a României, și este foarte păcat. Este foarte păcat, fiindcă românii au muncit mult, România s-a străduit mult să ajungă în acest punct, în care este membră recunoscută în Uniunea Europeană. Europa vine la noi și, în loc să arătăm ce avem mai frumos, arătăm o guvernare eșuată. Este păcat, dar nu este niciodată târziu. Votul oamenilor contează! Noi am ajuns foarte departe. Acum 12 ani, în 2007, pe 1 ianuarie, România a devenit membră a Uniunii Europene și Sibiul a devenit Capitală Culturală Europeană. De aceea, ne aflăm la Sibiu. Sibiul este un oraș european, un oraș deschis și cred că acest lucru se va vedea și mâine. Iar mâine, la Summit, vom arăta, noi, liderii Europei, vom arăta lumii că suntem uniți, că știm ce vrem, că vrem o Uniune puternică, unită, o Uniune care progresează rapid, o Uniune care știe să își apere cetățenii și de pericolele din afară, și de pericolele dinăuntru. O Uniune care se implică pentru valori, pentru progres, pentru bunăstare și pentru siguranța cetățenilor europeni. (…) Însă, vedeți, eu nu sunt singur aici. Din păcate, avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit în ani și ani de muncă. Dacă ar fi fost oameni serioși, dacă ar fi fost pesediștii hotărâți să lucreze pentru România, eu vă garantez că, la momentul acesta, despre MCV nu se mai vorbea și am fi avut o șansă mare să intrăm în Schengen”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.