Skip to content
Focus Recent Spot

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liberalii la Sibiu – A participat și președintele PNL Mehedinți

Președintele României Klaus Iohannis s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii cu conducerea Partidului Național Liberal. La întâlnire a participat și președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu, care este membru BEX.

În urma discuțiilor șeful statului a susținut o declarație de presă prin care a transmis că a fost o ședință informală unde s-a discutat despre președinția Consiliului Uniunii Europene și de Summitul de la Sibiu.

Mesajul de astăzi este unul mai degrabă simplu. În primul rând, am venit să îi salut. În al doilea rând, să le spun câteva ceva despre felul în care se pregăteşte România pentru 2019, care sunt priorităţile României şi, sigur, care este importanţa şi valenţa Summitului de la Sibiu. Întotdeauna este ceva de îmbunătăţit şi pentru anul electoral 2019 ne vom pregăti în mod special şi atunci, sigur, vom avea şi discuţii mult mai aplicate, fiindcă eu am fost desemnat candidatul PNL şi pentru o campanie electorală de tip prezidenţial sunt foarte, foarte multe lucruri de organizat, de discutat, de convenit – şi vom face aceste chestiuni în cursul anului viitor”, a declarat președintele României.

Totodată, Klaus Iohannis a transmis un mesaj dur cu privire la acțiunile PSD de la mitingul din 10 august.

Însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari şi aştept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piaţa Victoriei, faptul că guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil din absolut orice punct de vedere. Însă nu vreau să mă exprim asupra acestor chestiuni până când nu avem nişte concluzii mult, mult mai amănunţite… Este inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor cum că Preşedintele blochează rectificarea bugetară, că nu se pot plăti pensii. Minciună! Se pot rectifica şi pensiile, şi banii pentru şcoli, şi banii pentru spitale, fără niciun aviz de la CSAT. Dar, trebuie să spun şi acest lucru, având acest guvern incompetent, eu nu pot să dau drumul la un aviz în CSAT fără o analiză foarte temeinică, fiindcă aici vorbim de securitatea naţională, nu de altceva. Am convocat CSAT, vom face o analiză foarte, foarte serioasă a proiectului, încă o dată, care priveşte securitatea naţională. Restul este răspunderea guvernului şi nu a altcuiva”, a mai declarat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.