Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PNL Florin Cîțu, replică pentru cei de la PSD: Este ciudat să fii într-o coaliție și să-ți acuzi partenerii de așa ceva

Președintele PNL Florin Cîțu le-a transmis social democraților că este ciudat să fii într-o coaliție și să-ți acuzi partenerii că ”se fac vinovați de eșecul liberalizării pieței de energie”.

Eu nu am auzit așa ceva. Este ciudat să fii într-o coaliție și să-ți acuzi partenerii de așa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în opoziție din nou.  (…) Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat. Pe noi ne interesează ca orice soluție să fie în interesul românilor. PNL este la guvernare și întotdeauna va milita pentru interesul românilor și pentru stabilitate. Soluțiile sunt totdeauna, discuțiile sunt totdeauna. Și în PNL sunt discuții, și în PSD sunt discuții, și în familii sunt discuții, lucrul cel mai important este  ca soluțiile să fie cele mai bune pentru români”, a declarat liderul liberalilor.

Florin Cîțu a mai spus că dacă cei de la PSD sunt nemulțumiți de noua OUG pot depune amendamente în Parlament.

Aceste critici sau aceste soluții trebuiau să fie prezentate în ședința de Guvern, există acolo vicepremier, există membrii ai PSD în Guvern. Nu știu nimic. Nu am fost la ședința de Guvern. Vă spun, din nou, nu am participat la ședința de Guvern. Discuția a fost simplă, a fost o ședință de Guvern, în ședința de Guvern știți că există un act normativ, care are un parcurs, o procedură, avize. Au venit avizele și a fost aprobat. Dacă există alte variante și alte soluții legislative, ele pot să fie discutate în Parlamentul României pentru orice Ordonanță. Varianta care a fost aprobată este cea care a avut avizele, mai mult de atât eu nu știu ce să vă spun, nu am fost acolo.  (…)  Dacă așa doresc să facă amendamente, legea vine în Parlament, nu cred că este o problemă. (…) Dacă PSD a participat la ședința de Guvern și are un comunicat și se poate face, cu siguranță, se va face în Parlamentul României și este legal și nu se va duce cineva la CCR. (…) Eu sunt de acord, bineînțeles, cu un singur asterisc, să fie legal. Să nu fie atacat la CCR și apoi să punem oamenii să plătească banii înapoi. Sunt de acord să meargă și în Noiembrie, dacă se poate, dar avem o Constituție care spune că este mai complicat să te duci retroactiv. Dacă se poate, bineînțeles că sunt de acord”, a mai explicat președintele PNL.

Declarațiile lui Florin Cîțu au venit după ce social democrații au trimis un comunicat prin care au precizat că plafonarea facturilor este doar un pas, reglementarea prețurilor la energie și gaze, cel mai devreme de la 1 aprilie 2022, este absolut necesară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.