Skip to content
Focus

Președintele PNL, Ludovic Orban: Au reintrodus acciza pe combustibil după ce s-au văzut cu sacii în căruță la putere

 

Prezent vineri în mijlocul liberalilor din Mehedinți, la Comitetul Director Județean, președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vehement actuala coaliție de guvernare, care în opinia sa “a demonstrat clar că este incapabilă să-și atingă promisiunile cu care i-au mințit pe oameni pentru a câștiga voturile”.

„Dacă ne uităm la promisiunile electorale vedem milioane de români care au fost păcăliți, au fost mințiți, că aproape nimic din ceea ce au promis cei care au câștigat alegerile nu se îndeplinește. Au promis mediului de afaceri, acționarilor la firmele private zero impozit pe dividende. Toți cei care aveți acțiuni puteți știi că nu numai că a rămas 5 la sută impozitul pe dividende, dar s-a mai adăugat și contribuția de asigurări de sănătate, adică fiscalitatea a crescut. Tot actuala coaliție de guvernare a promis în campanie zero impozit pe terenurile agricole. Mulți fermieri probabil și-au făcut speranța că acești mincinoși vor face zero impozitele pe terenurile agricole, dar dacă au avut naivitatea să-și facă planul de afaceri pe baza acestei promisiuni nu cred că le merge foarte bine pentru că în continuare toți proprietarii de terenuri agricole plătesc impozitul pe teren. Aceeași indivizi lipsiți de scrupule au promis zero impozit pe veniturile sub 2.000 de RON. Sigur că și aceasta este o minciună gogonată, care nu fost pusă în practică”, a declarat Victor Orban.

Liderul liberal a amintit și despre promisiunile celor aflați la guvernare legate de anularea supraccizei la combustibil și despre creșterile salariale în sectorul bugetar:

„În campanie au promis anularea supraccizei la combustibil și au făcut-o, numai că în august-septembrie au reintrodus acciza pe combustibil după ce s-au văzut cu sacii în căruță la putere.  Aproape în orice domeniu de activitate în care te uiți au făcut numai nenorociri. Și dacă ne uităm în sectorul bugetar ne aducem aminte că au promis creșterea  salariilor în sectorul public cu 25 la sută de la ianuarie 2018. Ca urmare a transferurilor contribuțiilor, această creștere de 25 la sută a dus numai la creșterea salariului brut, salariul net în realitate a crescut cu maxim 4 la sută.

Au aruncat în aer spitalele, au fost pe punctul de a genera o grevă generală în sistemul de sănătate pentru că nu au avut atâta minte să-și dea seama că un spital nu funcționează numai cu medici”.

În opinia lui Ludovic Orban Deci și „pensionarii au fost țepuiți, care au avut cele mai multe așteptări față de actualul partid de guvernământ și care au primit praful de pe tobă, după ce li s-a promis luna de cer”.

„Au promis ca legea pensiilor să fie adoptată până la 1 octombrie 2017. Suntem în mai 2018 și încă nu există nicio formă care să fie lansată în dezbatere publică. Mai mult decât atât. Au anulat dreptul fiecărui pensionar de a beneficia de creșterea de pensie care era prevăzută în legea aflată în vigoare. De la 1 ianuarie punctul de pensie ar fi trebuit să crească cu 8 procente, fiecare pensionar ar fi trebuit să beneficieze de o majorare de pensie, de care nu a beneficiat pentru că Guvernul și majoritatea parlamentară guvernamentală, prin legea bugetului de stat, a anulat acel articol de creștere, promițând că o să le crească de la 1 iulie cu 10 la sută punctul de pensie, adică o creștere mult mai mică decât creșterea la care ar fi avut dreptul prin legea în vigoare. Deci au fost țepuiți și pensionarii, care au avut cele mai multe așteptări față de actualul partid de guvernământ și care au primit praful de pe tobă, după ce li s-a promis luna de cer, a mai spus Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.