Skip to content
Administrație locală Recent

Președintele PNL Mehedinți: Cei de la PSD să îi ceară premierului bani să plătească datoria pentru încălzirea Severinului!

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu nu a lăsat să treacă neobservat evenimentul de la PSD și le-a transmis mai marilor social democrați ai județului să ceară premierului României bani să plătească datoria pe care au făcut-o pentru a încălzi Severinul.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici sunt astăzi în Mehedinți! Cu ocazia asta sper că mai marii județului, respectiv liderii PSD Mehedinți, vor reuși să îl convingă să modifice OUG-ul prin care severinenii au de plătit sume serioase pentru păcura, care a fost luată, pentru a nu îngheța în propriile locuințe! Eu am depus un amendament la Comisia de Industrii și Servicii, unde sunt vicepreședinte, pentru modificarea acestui OUG, ca transferul de păcură să fie cu titlu gratuit, nu cu bani și dobândă cum este acum. Ca amendamentul să fie adoptat este nevoie și de voința Guvernului PSD&ALDE. Așa că misiunea celor de la PSD Mehedinți asta ar trebui să fie, ca să le arate severinenilor că le pasă, cu adevărat, de ei! Pentru că tot s-au plâns premierului și miniștrilor că sunt o organizație cu rezultate și nu sunt recompensați ca atare, ar fi cazul să ceară asta! Că văd că au cam ocolit subiectul asta arzător! Au cerut bani pentru încălzire pentru iarna care vine, dar nu au cerut ajutor și pentru datoriile pe care le-au făcut deja pentru încălzire”, a declarat președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu.

În luna februarie Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care împrumută primăria Drobeta Turnu Severin cu 9941 de tone păcură pentru a asigura agentul termic pentru următoarea perioadă. Decizia a fost luată după ce nu s-a alocat suma de 15.000 mii lei de la bugetul de stat, deși au existat promisiuni în acest sens.

Potrivit calculelor făcute de PSNews Mehedinți, în baza prevederilor OUG-ului care a fost publicată în Monitorul Oficial, suma totală ce urmează să fie achitată de Primăria Severin, deci de severineni, este de  25. 628.892 lei (la prețul pieței de astăzi – 19 februarie 2019) plus 640.722.302 lei, care este dobânda (2,5% la valoare).

Asta dacă nu vor fi întârzieri, deci penalități. Dacă primăria nu dă acești bani Guvernului până la 31 octombrie 2019 la sumele de mai sus se vor adăuga, zilnic, dobânzi penalizatoare de 0,02%,adică 4,67% pe an, plus penalități de întârziere de o,01% pe zi, adică 3,65% pe an, plus dobândă de 6,5% pe an, adică în total  14,82% pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.