Skip to content
Administrație locală

Președintele PNL Mehedinți, în conferință de presă: Bugetul PSD este făcut foarte prost!

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a susținut vineri, 22 februarie, o conferință de presă în care a criticat în termeni duri proiectul de buget pe 2019 și a spus că decizia lui Klaus Iohannis de a ataca bugetul la CCR este una bună, pentru că este un buget făcut prost.

Este un buget făcut foarte prost, nemulțumește pe toată lumea, dar pentru PSD, care primește cei mai mulți bani este unul foarte bun. Am reușit să trecem, în ciuda opoziției PSD- ALDE, amendamentul care prevede creșterea alocațiilor pentru copii de la data de 1 martie. S-au înfuriat. După care au realizat penibilul situației și nu au mai supus amendamentul la vot, dar au încercat să se ”lipească” de amendament. PNL nu poate și nu a putut vota bugetul, pentru că avem o viziune diferită asupra construcției bugetul. Au spus că au excedent la pensii și totuși nu au votat amendamentul PNL cu privire la pensii, ca să crească punctul de pensie de la 1 ianuarie. Cei de la PSD&ALDE au mințit și pensionarii. Cei mai mari perdanți sunt administrațiile locale, având în vedere că în proiectul de buget pe 2019 suma alocată pentru UAT-uri este mai mică cu 1 miliard de lei comparat cu bugetul din 2018”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Virgil Popescu a criticat, din nou, și OUG 114, care va duce la majorarea de taxe și impozite locale, dar și la blocarea unor lucrări de investiții ale administrațiilor locale, care trebuie să facă o serie de contracte adiționale pentru a majora salariile celor din construcții.

Nu putem accepta ca acest buget să treacă, de asta am votat împotrivă”, a mai completat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.