Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Președintele PNL Mehedinți: Ordonanţa lui Teodorovici ajută firmele ungureşti să facă profituri fabuloase

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a atacat dur intenția Guvernului PSD de a da o Ordonanță prin care vizează să plafoneze prețul la gaze.

Acest Guvern care, după mine este şi prost şi incompetent, propune prin această ordonanţă ca energia electrică şi gazele să fie reglementate, plafonate începând cu 1 martie, energia electrică şi cu 1 aprilie gazele naturale. Să nu creadă românii că se va ieftini ceva în astă-iarnă, nu! Această OUG intră în vigoare cu 1 martie şi respectiv şi 1 aprilie. Deci români, nu veţi beneficia de nicio scădere de tarife de la acest guvern mincinos. Referitor la gazele naturale, vreau să vă spun că dacă această OUG se va aproba, primul efect va fi îngheţarea investiţiilor din Marea Neagră. Ne aruncă în braţele Rusiei şi Gazpromului. România va fi dependentă de Rusia, nu se vor mai face investiţii nici în zona offshore-ului şi nici onshore pentru că cele două mari companii, PETROM şi ROMGAZ, nu vor mai avea bani de investiţii. Cine va avea de câştigat? Dacă producătorii sunt obligaţi să vândă la 68 de lei pe megawatt pentru toată lumea în România, am stat să mă gândesc cine vor fi principalii beneficiari: exportatorii”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Totodată, Virgil Popescu spune că cei care vor avea beneficii sunt ungurii de la MET.

Am stat să mă uit să văd care ar putea fi eventualii exportatori. Cine are rezervate capacităţile de export în momentul de faţă. Nu a fost greu să găsesc: ungurii de la MET. Anul viitor va fi gata gazoductul BRUA, deci exact când ordonanţa intră în vigoare, 1,75 miliarde metri cubi care sunt interconectarea România-Ungaria sunt rezervaţi de două firme ungureşti – MET şi MOL, mi se pare – (care) vor putea să exporte gaz ieftin în Ungaria. Dacă pentru asta au făcut, să îşi bată joc de români, să ne facă dependenţi de gazul rusesc, să importăm mai mult, pentru că nu vom mai avea gaze româneşti că sunt în declin iar noi producţii nu pot face, au ajutat firmele ungureşti să ia gazul românesc ieftin şi să facă profituri fabuloase, de două ori, pentru că preţul este de două ori în afară. (…) Asta face acest guvern Dăncilă-Dragnea, un guvern care după mine este anti-naţional, anti-român, ne duce la o depedenţă de gazele ruseşti, ne aruncă în braţele Rusiei. Sper ca poporul român să se trezească. Sub aparenţa unui naţionalism şi a unor scăderi de preţuri care nu se vor realiza, Guvernul ne întoarce cu 10-15 ani înapoi şi ne aruncă în braţele Rusiei şi Gazpromului„, a explicat Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.