Skip to content
Focus Recent

Președintele PNL Severin: Susținem introducerea votului electronic

Președinte PNL Drobeta Turnu Severin Daniel Cîrjan anunță că PNL susţine introducerea votului electronic, pentru ca românii să nu mai fie nevoiți să stea la cozi pentru a vota.

Clasa politică trebuie să facă tot ce este posibil pentru a respecta dreptul românilor la vot, evitând cozile la secțiile de votare, distanțele lungi între domiciliu și secția de vot sau, pur și simplu, interzicând acest drept unei persoane care, din motive obiective, este în afara localității de domiciliu în ziua votului. Partidul Naţional Liberal a recepționat toate mesajele pe această temă și a și elaborat și un proiect de act normativ pentru folosirea votului prin mijloace electronice în alegeri, atât pentru românii din afara granițelor țării, cât și pentru cei care locuiesc în România”, a declarat Daniel Cîrjan.

Totodată, președintele PNL Drobeta Turnu Severin anunță că liberalii au organizat o dezbatere pe această temă.

PNL a organizat o dezbatere cu prezența celor mai buni specialiști dar și a liderilor partidelor parlamentare, care a arătat necesitatea unui asemenea proiect dar și utilitatea unor ample consultări cu privire la cea mai bună soluție tehnică. De încredere în fiabilitatea unei asemenea soluții – gestionate de o instituție a statului român având expertiză, atâta vreme cât folosim mijloacele electronice pentru plăți online/accesarea de servicii , avem nevoie în România și de o determinare a clasei politice să se angajeze într-un demers care va contribui la creșterea participării în alegerile din România”, a mai declarat președintele PNL Drobeta Turnu Severin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.