Skip to content
Recent Spot

Președintele PSD, despre bugetul pe 2019: Unul dintre piloni se va baza pe investiții

Liderii PSD s-au reunit duminică, 3 februarie, în ședință CEX. Unul dintre subiectele ”fierbinți” a fost proiectul de buget pe 2019.  Liviu Dragnea a precizat că unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul sunt investițiile.

În 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investiţiile, atât la nivel naţional, cât şi local. I-am cerut ministrului de Finanţe să mai facă o simulare pe bugetele locale pentru a fi sigur că niciun consiliu judeţean nu va fi în situaţia în care să nu aibă mai mulţi bani decât până acum„, a declarat liderul social democrat.

Totodată, Liviu Dragnea susține că începând cu acest an, se doreşte încheierea perioadei ‘negre’ în care s-a aflat administraţia locală din cauza subfinanţării şi ca cel puţin 20% din bugetele locale să se ducă în investiţii, ceea ce ar însemna, în următoarea perioadă, cinci miliarde de euro în fiecare an investiţi, astfel încât „în cinci-şase ani satul românesc să arate mai frumos decât în vestul Europei”.

În acest an vrem să se încheie toată perioada de ani negri de mult timp în care adminstraţia locală a fost subfinanţată. Noi am avut ca obiective, obiectiv important să scoatem satul românesc din noroi. Programul Naţional de Dezvoltare Locală asta a avut ca principal obiectiv şi lucrurile se întâmplă bine în cadrul acestui program şi oamenii în special din satele româneşti şi din oraşele mici şi nu numai încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de civilizaţie de acolo şi de acces la civilizaţie, la condiţii civilizate de trai. (…) Guvernul, prin proiectul de buget, şi Parlamentul ulterior le vor aloca bani sume îndestulătoare pentru administraţia locală, în aşa fel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie unul dintre obiectivele majore nu numai al acestei guvernări, cât şi pentru guvernările ulterioare„, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.