Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PSD Marcel Ciolacu dă de pământ cu Guvernul Cîţu: După ce că sunt proști, mai sunt și fuduli

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „oglinda actualei guvernări” este campania de guvernare care funcţionează cu sincope.

Campania de vaccinare este, de fapt, oglinda actualei guvernări, este cel mai important examen al acestei guvernări. Nu avem doze suficiente. În acest ritm putem ajunge la rata de imunizare de 70% din populaţie în 3-4 ani. Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile, după aproape un an de zile, dar în a doua etapă de vaccinare profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17, sunt în ultima grupă de vaccinare. Este o incoerenţă, nu pot avea un plan coerent. Primele ştiri au fost că românii nu vor să se vaccineze.
Uitaţi că romanii vor şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat parteneriatul cu autorităţile locale să asigure resursele necesare. Neavând buget, nu pot aloca primarii banii, sunt nişte legi pe care premierul ar trebui să le ştie, nu a venit premier din copac. După ce că sunt proşti, mai sunt şi fuduli”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1, potrivit PSNEws.ro

Liderul PSD Marcel Ciolacu a acuzat luni că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă cele mai profitabile companii românești.

Vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societăţile româneşti, activele lor se ridică la aproximativ, să ştie toţi românii de jaful care va urma, vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucureşti, CEC-ul. La CEC n-am înţeles cum să prinzi CEC-ul. Vor să vândă acţiunile. Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare că şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acţiuni prin lege, mai mult, Germania a dat posibilitatea Guvernului de a cumpăra, dacă este un brand naţional şi intră în faliment, de a-l cumpăra statul. Motivul este că am ajuns la o datorie publică de 47% din PIB, legea spune că peste 45% îngheţi salariile, peste 50% opreşti asistenţa socială, şi atunci au găsit acest debușeu, să iei să vinzi societățile românești. Vom ataca această lege la CCR. Nu vinzi în criză. Nemţii de ce nu vând? Te-ai trezit, tu, Cîțu, mai deștept decât o țară ca Germania? Știți ce profit au aceste companii? Un miliard de euro, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD i-a mai reproșat Guvernului Cîțu că nici acum nu a venit în Parlament cu bugetul pe 2021. Liderul social-democraților susține că, din cauza acestei întârzieri, investiții în România nu se pot face cel puțin până în martie. Ciolacu a mai acuzat PNL că de când a ajuns la guvernare nu a realizat mai nimic și s-a lăudat cu investițiile făcute de PSD.

Guvernul nu a venit cu cea mai importantă lege care se votează anual în Parlament – Legea bugetului. Nu vedeți? Caută să vândă companiile românești, nu faci consum, ai mărit salariul minim cu 2 lei pe zi, nu ai investit. Vă dați seama ce se mărește consumul în România cu această majorare de 2 lei… Noi avem primari și președinți de Consilii Județene aleși în septembrie. Ei și-au pregătit bugetele de investiții. Ei nu pot să facă aceste investiții sau să declanșeze licitațiile, că nu a venit bugetul de stat. După ce trece bugetul de Parlament, se trimite la fiecare CJ, apoi face CJ ședința de buget, apoi trimite fila de buget la fiecare localitate din județ, care îl pune în dezbatere publică și apoi îl votează. Pentru declanșarea de eventuale investiții în România, noi vorbim de martie încolo. Ați mai văzut investiții pornite? În afară de panglicile tăiate de Orban și Iohannis. Investiții făcute de PSD, finalizate 2% de ei și au venit și au tăiat panglica, cum e centura Bacăului. Mai știți de alte investiții? Am mai auzit teoria că a venit Viorica Dăncilă în ianuarie. Corect, dar aleșii locali declanșaseră deja investițiile. Noi suntem la începutul unui ciclu, atât local cât și central. Guvernează cineva România în momentul de față? E vreo hotărâre luată? Ca să poți să guvernezi local și central, în primul și în primul rând trebuie să pornești bugetul de stat”, a mai declarat Marce Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.