Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PSD: Vom depune contestație la CCR pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020

Președintele PSD Marcel Ciolacu critică în termeni duri decizia Guvernului PNL de a-și angaja răspunderea pe legea bugetului pe 2020, însă anunță că nu vor depune moțiune de cenzură, pentru că nu au majoritatea să treacă moțiunea de cenzură.

Angajarea răspunderii Guvernului Orban pe buget este cel mai puternic atac la democrație, un caz unic în EUROPA! PNL calcă în picioare orice normă constituțională și își bate joc de români. În fiecare zi, Guvernul Orban ne demonstrează că este CONFUZ, HAOTIC și total NEPREGĂTIT să guverneze. Românii trebuie să știe că urmează o perioadă foarte grea, cu tăieri masive de venituri la toate categoriile, indiferent de profesie sau vârstă. Pentru că așa arată Bugetul de stat făcut de PNL și pe care acești iresponsabili îl ascund de Parlament”, a declarat liderul Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a anunțat deciziile luate de social democrați:

”1. Am depus 35 de amendamente de fond pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020 și 6 amendamente pe proiectul de modificare a OUG 114; la acestea se mai adaugă încă aproximativ 200 de amendamente individuale din partea parlamentarilor PSD. Acestea vizează creșterea alocării pentru spitale, creșterea pensiei minime, a alocațiilor pentru copii și a burselor pentru elevi și studenți, precum și a salariilor profesorilor și a investițiilor în Sănătate și Educație, domenii cel mai crunt lovite de Guvernul Orban.

2. Vom depune contestație la CCR pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020, sesizând conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, astfel încât Ludovic Orban să fie primul și ultimul premier din istoria României care și-a permis să treacă un buget fără dezbatere parlamentară.

3. Vom depune sesizare la CCR pe proiectul de modificare a OUG 114 în care vom reclama neconstituționalitatea acestei legi propuse de PNL, blocând astfel intrarea ei în vigoare; Și DA, și noi ne-am fi dorit să depunem moțiune de cenzură, însă, aritmetica parlamentară este simplă: ei au majoritate. Vom răsturna acest Guvern toxic când vom avea toate voturile necesare!”, a anunțat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.