Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PSD vrea modificarea Constituției

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că este nevoie de modificarea Constituției pentru a se ajunge mai ușor la alegeri anticipate.

Am spus că este un instrument democratic. Se întâmplă în toată lumea alegeri anticipate. În România, după cum bine știm cu toții, există anumite proceduri și e foarte greu constituțional să se ajungă la anticipate. Am dat doar exemplul Italiei: după alegeri se creează o majoritate și, dacă acea majoritate se destramă pe parcursul celor patru ani, cât este mandatul, se ajunge la alegeri anticipate. Simplu, nu e nicio filozofie! Nu se poate decât prin modificarea Constituției”, a declarat liderul social democrat.

Marcel Ciolacu spune că legat de această modificare a fost inspirat de președintele Klaus Iohannis.

Eu nu vreau să conving pe nimeni. În primul rând, trebuie să convingi românii, se ajunge la referendum, știți procedura, modificarea Constituției, una mai greoaie. Eu îmi aduc aminte de președintele României, care acum șase-șapte luni ieșea zilnic la televizor și spunea că Parlamentul nu mai reflectă realitatea. Îl anunț azi pe domnul președinte al României că Parlamentul României, după trei luni de la alegeri, nu mai reflectă realitatea. Dacă mâine ar fi alegeri, configurația parlamentară ar arăta cu totul altfel. De aici am plecat, m-am inspirat de la președintele României”, a mai precizat acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.