Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Primăria cere 27 de milioane de lei de la Guvern pentru această iarnă

 

Şi în această iarnă, severinenii vor avea căldură tot de la Termocentrala de la Halânga. Primarul municipiului spune că pregătirile pentru sezonul rece sunt în grafic și că are promisiuni ferme că Guvernul va aloca fondurile necesare asigurării agentului termic.

Cum Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin s-a aflat în litigiu cu firma care se angajase că va construi în oraş o nouă centrală termică, iar lucrările sunt oprite, şi în iarna 2018-2019, locuinţele severinenilor și instituțiile publice se vor încălzi tot de la Termocentrala de la Halânga.

Primarul Severinului, Marius Screciu, dă asigurări că pregătirile pentru sezonul rece sunt în grafic, astfel încât locuinţele să fie încălzite începând cu data de 1 noiembrie. În paralel, Primăria Severin caută soluţii pentru termoficarea oraşului pe termen lung, ştiut fiind faptul că Termocentrala de la Halânga, unitate componentă a unei regii aflată în faliment, este o variantă de avarie şi pentru această iarnă.

Pentru a trece cu bine peste această iarnă, Severinul are nevoie de la Guvern de 27 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile cu păcura.

„Din discuțiile pe care le-am avut, pot spune că, în această iarnă, Severinul nu va rămâne fără agent termic. Luni vom vedea cu ce propunere vine Ministerul Finanțelor. Noi am cerut 27 de milioane de lei. Rămâne de văzut dacă vom primi toată suma sau dacă îi vom primi în tranșe”, a declarat primarul Marius Screciu.

Primăria va închiria din nou cele două cazane de la Termocentrala din Halânga, iar combustibilul folosit va fi tot păcura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.