Skip to content
Administrație locală Recent

Primăria Severin caută uscăturile din parcuri

Sesizările venite din partea severinenilor, cu privire la arborii uscați din parcuri, cei care pot fi doborâți de vânt, au intrat pe agenda primarului Marius Screciu. Edilul-șef a vizitat câteva parcuri și a dispus rezolvarea de urgență a problemelor sesizate. O parte din arbori nu pot fi, însă, tăiați, deoarece sunt ocrotiți de lege.

Primăria Severin a luat la cunoștință de toate sesizările venite din partea severinenilor, potrivit cărora parcurile municipale sunt pline de arbori și arbuști uscați. Aceștia conferă un aspect neîngrijit parcurilor, dar unii dintre ei pot deveni pericol public, în cazul unor furtuni. Primarul Marius Screciu a inspectat câteva parcuri, printre care și cel aflat în zona centrală și a chemat la fața lșocului factorii de răspundere din Primărie. De asemenea, primarul a dispus luarea imediată a tuturor măsurilor care se impun. Numai în Parcul Central există câțiva copaci care s-au uscat și care trebuie urgent tăiați. Pe de altă parte, unii dintre arbori sunt atacați de boli specifice și trebuie tratați. Printre aceștia se află și arborele de TISA, ocrotit de lege. Câteva astfel de exemplare întregesc aspectul plăcut al parcurui central.

TISA, de exemplu, un arbore care la nivel mondiel, în acest moment, are mari probleme, e atacat de o boală și încercăm și noi, cu puterile noastre, să salvăm ce se mai poate salva. Mai avem, într-adevăr și copaci uscați și trebuie să recunosc că oamenii de la gospodărire nu își fac treaba, iar cetățenii ne-au atras atenția pe această zonă. O să demarăm o acțiune la nivel de municipiu de identificare a arborilor care pot constitui un pericol”, a precizat primarul Severinyului, Marius Screciu.

Primarul le-a cerut ferm celor responsabili să ia măsuri de remediere a situației și a spus că va demara o acțiune de identificare a tuturor arborilor care au nevoie ori de tratamente, ori de eliminarea lor pentru a nu deveni un pericol.

Serviciul de specialitate care se ocupă de întreținerea parcurilor vorbește, touși, de efectele unor boli asupra unora dintre arbori.

Parcurile municipiului au numeroase specii de arbori ocrotiți, unii chiar pec ale de dispariție, dar și o serie de arbuști ornamentali deosebit de frumoși. La uscarea unora a contribuit din plin și canicula din această vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.