Skip to content
Administrație locală Recent

Primarul comunei Bălăcița prins de inspectorii de integritate că și-a angajat soția

Agenția Națională de Integritate anunță că primarul comunei Bălăcița, Vlăduți Constantin, este în conflict de interese administrativ.

În exercitarea mandatului de primar, a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți”, din care face parte și soția persoanei evaluate.

Astfel, edilul a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Conflictul de interese – Conflictul de interese privind aleșii locali:

Art. 76. – Respingeri de neconstituționalitate (1), Referințe în jurisprudență (24), Reviste (1), Hotărâri judecătorești
(1) Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I.
Puneri în aplicare (1), Respingeri de neconstituționalitate (2), Referințe în jurisprudență (13), Caută hotărâri judecătorești

(2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.
Referințe în jurisprudență (6), Reviste (1), Caută hotărâri judecătorești

(3) Dacă în urma controlului asupra legalității actelor juridice încheiate sau emise de persoanele prevăzute la alin. (1) rezultă că alesul local în cauză a realizat foloase materiale, prefectul dispune, după caz, sesizarea organelor de urmărire penală competente sau a comisiilor competente de cercetare a averii, constituite potrivit Legii nr. 115/1996 pentru declararea și controlul averii demnitarilor, magistraților, a unor persoane cu funcții de conducere și de control și a funcționarilor publici.

(4) Orice persoană interesată poate sesiza, în scris, prefectul în legătură cu faptele prevăzute la alin. (1). Dispozițiile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.