Skip to content
Focus Recent

Primarul comunei Prunișor a fost declarat incompatibil

Sentință definitivă în dosarul primarului comunei Prunișor. Conform hotărârii judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, Emilian Cornel Vîlcu, actualul primar al comunei mehedințene, a fost declarat incompatibil.

„Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de intimatul-reclamant. Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 386 din 21 octombrie 2019 a Curţii de Apel Craiova, Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, în rejudecare, respinge acţiunea reclamantului ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 23 septembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în hotărârea judecătorilor ÎCCJ

Dosarul a început în anul 2019, fiind soluționat de judecători pe 23 septembrie 2021. Acesta a fost pus pe rol la ÎCCJ în urma comunicatului emis de către Agenția Națională de Integritate.

„În perioada deținerii funcției publice de conducere de inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți, a candidat la alegerile locale din data de 11 iunie 2017 pentru funcția de primar al comunei Șimian, Județul Mehedinți, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999, în vigoare la data evaluării.”, conform Agenției Naționale de Integritate

Conform Codului Administrativ, în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului edilului. Ordinul are la bază un referat semnat de secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Ordinul prefectului poate fi atacat de primar la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare, iar instanța de contencios administrativ este obligată să se pronunțe în termen de 30 de zile, printr-o hotărâre definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.