Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Primarul din Pătulele și-a pierdut mandatul pentru incompatibilitate

Ion Ţicu (PSD), primarul comunei mehedinţene Pătulele, aflat la al cincilea mandat, pierde funcţia de primar înainte de termen. Noul prefect al judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a emis ordinul de încetare a mandatului având la bază adresa Agenţiei Naţionale de Integritate prin care se comunică faptul că  Raportul de evaluare emis de Inspecţia de integritate cu privire la nerespectarea regimul juridic al incompatibilităţilor în care s-a aflat Ion Ţicu, a rămas definitiv prin  Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul comunei Pătulele, Ion Ţicu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 august 2008 – 6 martie 2009, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al S.C. Primtrans – Com S.R.L. Deşi primar în funcţie, Ţicu a ales să se pună administrator al firmei unde singur acţionar era Consiliul Local. O greşeală care iată avea să-l coste scump pe primarul de la Pătulele.

Concret, Ion Ţicu a fost validat în funcţia de primar al comunei Pătulele la data de 18.06.2008 prin încheierea Judecătoriei Vînju Mare, respectiv la data de 20.06.2012.

De asemenea, din adresa Oficiului Naţional al Registrului Comerţului a rezultat faptul că acesta a fost numit la data de 15.08.2008 în funcţia de administrator la SC Primtrans – Com SRL, funcţie din care a fost revocat la data de 06.03.2009.

A încercat să anuleze raportul de evaluare

Primarul a încercat în instanţă să anuleze raportul de evaluare al ANI, dar fără sorţi de izbândă. De altfel, în data de 12.06.2019, completul de judecată de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luat act de ”renunţarea revizuentului Ţicu Ion la judecarea cererii de revizuire formulată împotriva deciziei civile nr.3107 din 3 octombrie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr.1009/54/2015. Definitivă”.

Amendă contravenţională pentru fostul prefect Nicolae Drăghiea

Fostul prefect al judeţului Mehedinţi Nicolae Drăghiea, schimbat din funcţie de Guvernul Orban în data de 6 decembrie a.c., a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 900 de lei de către Agenţia Naţională de Integritate pe motivul că ar fi refuzat, în calitatea sa de prefect al judeţului Mehedinţi, să emită un ordin prin care să constate încetarea funcţiei de primar al comunei Pătulele, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.