Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Primarul Severinului: Sunt sceptic, aștept să văd dacă Mehedinți Gaz poate face acest lucru din punct de vedere financiar

 

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, se arată scpetic în ceea ce privește capacitatea firmei Mehedinți Gaz de a susține proiectul pilot prin care se vor încălzi 480 de apartamente din zona blocurilor ANL.

 „Este o soluție pe care eu astăzi o accept, sunt multe necunoscute în această soluție, dar nu putem bloca o inițiativă ce vine de la alt partid și în special de la domnul președinte Virgil Popescu. Dacă soluția e viabilă și va putea fi pusă în aplicare, la prețul de 250 de lei pe gigacalorie, eu o să ies public și o să laud această inițiativă. Până atunci, sunt sceptic, aștept să văd dacă Mehedinți Gaz poate face acest lucru din punct de vedere financiar. Până acum, Mehedinți Gaz a fost, pe bună dreptate, criticată, inclusiv de PNL, că nu își face datoria în Severin, deodată s-au gândit că pot face ceva pentru acest oraș și vin cu această soluție. Eu unul le urez succes, aștept cu nerăbdare să văd punerea ei în practică și în momentul în care primul severinean va plăti 250 de lei pe gigacalorie, o să ies public și o să laud acest proiect, până atunci sunt sceptic, să vedem cum se va pune în practică”, a declarat la finalul ședinței de Consiliu Local primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Firmei Mehedinți Gaz i s-a reproșat în mai multe rânduri că nu a respectat termenele privind extinderea rețelei de gaz în municipiul Drobeta Turnu Severin și modul lent în care derulează lucrările.

Proiectul inițiat de consilierii Partidului Național Liberal a fost votat vineri, 22 noiembrie, în unanimitate de consilierii locali.

De cealaltă parte, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că pentru întreg orașul costurile implementării acestui proiect se ridică la circa 6 milioane de euro, o sumă mai mică decât cea suportată de Primăria orașului pentru achitarea subvenției gigacaloriei produse la Termo Halânga.

„Discuțiile care au fost cu reprezentații Mehedinți Gaz la București au fost că își pot asuma acest proiect, au capacitatea financiară să facă tot. Dacă nu au această capacitate financiară, lucrurile sunt mai simple, suma totată este de circa 6 milioane de euro. Ați văzut câți bani se alocă pentru subvenție. Este cu mult mai mult decât investiția aceasta. Deci nu cred că este un efort mare pentru Consiliul Local, pentru Primărie să facă ea în regie proprie acest proiect, iar să duci în punctele termice țevile de gaze nu este un lucru complicat”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.