Skip to content
Ediția de astăzi

Primul CEX al PSD sub conducerea interimară a lui Ciolacu: Bădălău și Buzatu, pe lista neagră a discuțiilor

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat se reunește miercuri, 04 decembrie 2019, de la ora 15.00, la sediul central al PSD.

Cel mai fierbinte subiect pe ordinea de zi va fi cel legat de Niculae Bădălău, după declarațiile jignitoare la adresa românilor din diaspora. Liderii PSD sunt într-o situație ingrată: ar trebui să-l pedepsească pe liderul județean care a obținut cel mai bun scor la alegerile prezidențiale, potrivit PSNews.ro

Surse din partid susțin că mai mulți lideri de organizații sunt nemulțumiți de modul în care a reacționat și șeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care i-a spus unui cetățean ”tembelule”, după ce a fost huiduit la parada de 1 Decembrie.

Liderii din teritoriu vor să se întâlnească în această săptămână și să discute și despre situația celor care au plecat din PSD și acum vor să se întoarcă. Sursele citate au declarat că noua conducere a partidului ar fi de acord cu întoarcerea în PSD a lui Mihai Tudose și Adrian Țuțuianu, ambii plecați la Pro România și aflați în relații reci cu Victor Ponta (Tudose a demisionat chiar luni din partid). Unii lideri PSD susțin  că cei doi nu pot fi imediat șefi de organizații, ci doar membri simpli.

O nouă jignire la adresa Diasporei, marca Niculae Bădălău

Amintim că senatorul Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a avut încă un derapaj grav la adresa Diasporei. Acesta a avut un mesaj disprețuitor la adresa românilor din străinătate, el declarând că doar o mică parte sunt ”legali”, restul fiind ”fetele alea de le duc ăștia”.

„Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, a declarat Bădălău, potrivit unei înregistrări făcute de publicația Giurgiu Acid.

Același Niculae Bădălău a fost în vara anului trecut personaj principal într-un scandal de proporții, după ce în spațiul public a apărut o filmare în care social-democratul dansa, la un eveniment, pe o manea în care solistul cânta „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea”.

În filmare se mai auzeau versuri precum „Nu avem frică de rău, la putere-i Bădălău” și „N-aveam frică de orice, la putere-i PSD”.

Ministrul Economiei la acea vreme a declarat, pentru B1 TV, că manelistul care a cântat aceste versuri jignitoare la adresa Diasporei este… din Diaspora. Bădălău a precizat că manestul Caval locuiește în Londra împreună cu toată familia sa.

Niciun regret! Am explicat și o mai explic o dată. Lăsați-mă, eu cu diaspora am o problemă… dar nu, nu, nu, am extrem de multe rude care lucrează în Marea Britanie, inclusiv cel care a cântat-o locuiește în Marea Britanie cu toată familia: Caval, soția lui, amândoi copiii, soacra locuiesc în Londra. Era o petrecere privată, pe la 5 dimineața, eu nici nu cred că la ora aia mai eram la petrecere, cineva filma și dădea direct pe net. Ce au avut acolo și cum erau spiritele și cât erau de bine dispuși e greu de spus. El cu toată familia locuiește în Londra”, a declarat ministrul Niculae Bădălău, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.