Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Procurorii din Turnu Severin au deschis două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolii

Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a înregistrat, în ziua de 28 martie a.c., dosarul penal cu nr. 884/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”.

Din cuprinsul actului de sesizare, și anume procesul verbal din data de 27.03.2020, întocmit de către lucrătorii de poliție și jandarmi din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian și Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, rezultă că în data de 27 martie a.c., în jurul orelor 18:00, numiții N.A și D.A, domiciliați în comuna Gogoșu, județul Mehedinți, au părăsit centrul de carantină instituționalizată, unde fuseseră introduși în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, ulterior fiind depistați în localitatea Șimian din județul Mehedinți.

Având în vedere cele constatate, organele de poliție au contactat reprezentanții Centrului Județean de Conducere, Coordonare și Informare a județului Mehedinți, la fața locului deplasându-se o autospecială de pompieri care i-a preluat pe cei doi și i-a introdus din nou în centru de carantină instituționalizată.

Prin ordonanța nr. 884/P/2020 din data de 27.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.