Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza ANM pentru primele două săptămâni din noiembrie. Ce anunță meteorologii

Prima jumătate a lunii noiembrie aduce temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile ajung chiar și la 22 de grade.

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 1 – 14 noiembrie.

OLTENIA

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17…20 de grade și minime de 9…11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două
săptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14…15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4…6 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade. Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.